بزرگداشت "حکیم ابوالقاسم فردوسی"
25 اردیبهشت ماه، سال روز بزرگداشت "حکیم ابوالقاسم فردوسی" جامعه علمی، فرهنگی و ادبی ایران و جهان را به تکاپویی ارزشمند، در زمینه شناخت آثار شاعر گرانقدر ایران زمین وا داشته است تا به این بهانه،  دستاوردهای ادیبان و محققان در این حوزه، در دسترس عموم قرار گیرد. شاید از این ره، نه شیخ را که خود را به خرد زنده کنند چرا که او به حقیقت با تلاش سی ساله اش ادبیات و تاریخ ایران زمین و خود را زنده و پاینده کرد و برای همیشه از گزند ناملایمات در امان داشت. او خود می فرماید:

بناهای آباد گردد خراب                     ز باران و از تابش آفتاب 
پی افکندم از نظم کاخی بلند             که از باد و باران نیابد گزند
بر این نامه بر سال ها بگذرد          بخواند همی هر که دارد خرد  
نمیرم از این پس که من زنده ام            که تخم سخن را پراکنده ام

عاشقان و ره جویان او نیز به پاسداشت حکمت و خردمندی، این روز را با نوشیدن جرعه هایی از شاهنامه این گونه گرامی دارند.

همایش ملی فردوسی و شاهنامه با محور شاهنامة فردوسی و مطالعات هنری در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.


بیر علمی این همایش روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: همایش مذکور به همت قطب علمی شاهنامه و فردوسی و گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد و فرهنگسرای فردوسی روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری با حضور دانشمندان، شاهنامه پژوهان، دانشجویان و دوستداران شاهنامه فردوسی برگزار می شود.
دکتر محمدجعفر یاحقی آشنایی با تحقیقات جدید در حوزة مطالعات هنری مربوط به شاهنامه‌، گفت وگو و تبادل نظر شاهنامه‌پژوهان و دوستداران شاهنامه و ‌تشویق و ترغیب پژوهشگران به گسترش و تعمیق تحقیقات علمی در حوزه شاهنامه‌پژوهی را از اهداف این همایش ذکر کرد.
وی افزود: بزرگداشت مقام فردوسی و بررسی نقش شاهکار بزرگ او به عنوان یکی از مولفه‌های مهم وحدت ملی، آسیب شناسی تحقیقات انجام شده درباره شاهنامه و بررسی راهکارهای افزایش سطح علمی مطالعات و بررسی راهکارهای ترغیب جامعه برای استفاده موثر از شاهنامه‌ در عرصه های اجتماعی- فرهنگی از دیگر اهداف این همایش می باشد.
یاحقی تاثیر فرهنگی شاهنامه در طول تاریخ بر شاخه‌های مختلف هنر ایرانی، تاثیر شاهنامه در شکل گیری فرهنگ بصری- تجسمی و هنر و زیباشناسی اسلامی- ایرانی و بررسی تاثیرات و تاثرات میان انواع جنبه‌های فرهنگی- هنری زندگی اجتماعی ایرانیان و شاهنامة فردوسی را از محورهای اختصاصی این همایش عنوان کرد.
وی ادامه داد: سنت های شاهنامه خوانی در میان اقوام مختلف ایرانی، ظرفیت های هنری و فرهنگی ت‍وس‌ در گسترش فرهنگ شاهنامه، شاهنامه در موزه ها و گالری های جهان، شاهنامه، انیمیشن، و نمایش عروسکی و زبان تصویری شاهنامه و هنرپژوهی در بررسی مجلس‌نگاری‌ و نگاره های شاهنامه از دیگر محورهای این همایش است.